visie

“Bouwen is een avontuur in een woud aan vragen…”

 

40Architectenbureau Friso ten Holt probeert te vertalen wat de opdrachtgever wil, en als gids te begeleiden door alle fasen van het 1e ontwerp tot de oplevering.
Zijn vakmanschap bestaat uit het adviseren van praktische oplossingen die meerwaarde krijgen door visuele toevoegingen. Of het nu gaat om een keukenontwerp of een stedenbouwkundige oplossing, het komt erop neer dat de opdrachtgever zich uiteindelijk moet terugvinden in zijn wensen, het jasje goed moet zitten,maar wel met een unieke uitstraling!

 

Ontwerpen gebaseerd op subjectieve elementen als diagonale doorkijkjes, die een ruimte groter doen lijken; gebruik van natuurlijk licht dat rust geeft; en eenvoudige bouwmaterialen voor subtiliteit in vorm; dat alles in combinatie met onderhandeling en bewaking van een haalbaar budget.

 

30 36 37

 

 

 

 

386Docentschap aan de Hogeschool van Amsterdam (afd.bouwkunde) geeft o.a. de gelegenheid om vaktechnisch bij te blijven, en – in het kader van internationalisering- samen met studenten bij te dragen aan de ontwikkeling en verbetering van structurele (sociale) huisvesting op hellingen. (Rio de Janeiro/Brazilië)